{ "title": "Ocakta Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Ocakta-Guvec-69.jpg", "date": "20.01.2024 11:08:13", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabilirsiniz. Güveçte yapılan yemekler hem daha iyi pişmiş hem de daha lezzetli olacaktır. Şimdi güzel bir güveç yemeği tarifine bakalım.

Ocakta güveç yapımı için gerekli malzemeler
Ocakta güveç nasıl yapılır?

Ocakta güveç yapımı için güveç malzemeleri hazırlanır. Derin bir kap içerisine tavuklar konulur. Patates soğan ve sarımsak soyularak tavuk üzerine doğranır. Ardından domates ve biberler doğranır. Baharatlar salça ve sıvıyağ ilave edilir. Hepsi bu derin kap içerisinde güzelce harmanlanır. Ardından güveç in içerisine eklenir. Üzerine iki çay bardağı su eklenir ve ocağa alınıp altı açılır. Kısık ateş de iyice pişirilir. Suyunu çekince pişmiş olacaktır. Eğer suyu az gelirse tekrar salçalı şu yaparak ekleyebilirsiniz. Suyunu çekince altını kapatıp bir saat kadar dinlendirilir. Ardından tabaklara alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }