{ "title": "Oktay Usta Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Oktay-Usta-Guvec-Tarifi-89.jpg", "date": "23.01.2024 03:22:47", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Güveç Tarifi, Sevgili hanımlar bugün sizlere Türkiye'nin yakından tanıdığı şef aşçı Oktay Usta'nın yaptığı bir güveç tarifi vereceğiz. Tarifi dana eti ile de yapabilirsiniz. Ancak kuzu eti biraz daha yumuşak ve lezzetli olur. Alternatif olarak isterseniz küçük arpacık soğanda kullanabilirsiniz. Güveç kaplarını isterseniz porsiyonluk da kullanabilirsiniz.

Oktar Usta Güveç Tarifi İçin Malzemeleri
Oktay Usta Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce domatesleri kabuğu soyulur. Soğanlar küçük küçük küpler şeklinde doğrayın. Domatesleri ikiye keserek çekirdekli kısımlarını bir kenara çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberin de çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince halkalar şeklinde doğrayın. Bir kaşık sıvı yağı tencere ye koyup ısıtıp sonra etleri ilave edin ve ara ara karıştırarak etlerin rengi dönene kadar sotelemeye devam edin.

Etler suyunu salmaya başlayınca tuzunu ve biberini içine ilave edin. Tenceredeki et bıraktığı suyun yarısı kadarını çekince ocaktan alın. Bir diğer tencerede geri kalan 1 kaşık yağı ısıtarak önceden kıyılmış olan soğanı kavurun. Daha sonra sivri biberleri ekleyerek karıştırın. Doğranmış olan domatesi ve salçayı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun. Domatesli malzemeyi etlerin üzerine ilave ederek karıştırın.

Birer porsiyonluk olan 4 adet fırın güvecine etli domatesli kuzu güvecini yapmak için yapmış olduğunuz karışımı paylaştırın. Güveçlerin ağzını birer parça alüminyum folyo veya yağlı kâğıt ile ağzını kapatın. 170 derecelik bir fırında 1 saat kadar pişmesi için bırakın. Daha sonra folyoları alarak üzerlerine birer parça sivri biber koyarak 10 dakika kadar daha fırınlayın ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }