{ "title": "Patatesli Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/patates-guvec-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 15:46:39", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması açısından son derece lezzetli bir yemek yapılmış olur. Güveç doğal koşullarda üretildiği için, içinde yapılan yemekte ayrı bir tat oluşur. Tencere yemeklerine göre daha güzel yemek olur. Güveç ile yemekte değişik bir aroma ve bir tat meydana gelir. Bu yemek özel günlerde misafirlere yapılacak en özel yemekler arasında yer alır. Patatesli güveç için gerekli olan malzemeler şöyledir.

Patatesli güveç tarifi malzemeleri
Patatesli Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu yemek için patatesleri soyup, biraz iri bir şekilde doğrayalım. Daha sonra ise doğradığımız patatesleri yıkayıp suyunu süzerek, derin bir kabın içerisine koyalım. Şimdi ise domatesleri soyup, küp doğrayıp, patatesin üzerine ilave edelim. Sonrasında ise arpacık soğanları soyup, karışıma ekleyelim. Şimdi ise bir sarımsakları soyup doğramadan diğer karışımların üzerine ekleriz. Sonra yağsız etleri küp-küp doğrayıp hazırladığımız karışımların üzerine ekleriz. Şimdi ise yeşil biberi yıkayıp, ince ince doğrayıp; diğer karışımların üzerine ekleriz. Hazırladığımız karışıma tuz ve karabiber, pul biberi de ilave ederiz.

İyice karıştırdığımız patatesli karışımını bir kenarda bekletirken; güveci iyice yıkayıp tabanını yağlayarak hazır hale getiririz. Hazırlanan karışımı güvecin içerisine boşaltıp, en üst kısmına domatesin bir tanesini yuvarlak güzelce dilimleyip, üzerini kapatırız. Sonra güvecin üzerine salçayı bir bardak su ile inceltip, karışımın üzerine boşaltırız. Daha sonra da üzerine tereyağı ve sıvı yağı koyup, üzerine geçmeyecek kadar su ekleriz. Daha sonra güveci ağzını kapak ile kapatıp, pişmeye hazır hale getiririz. Ocakta içindeki patates pişene kadar pişiririz. Ancak mangalda pişirilirse ayrı bir lezzet oluştuğu için böyle pişirmek en doğrusu olur. Böylelikle en doğal şekilde yemeği pişirmiş oluruz. Bunun için mangalın içinde köz yapınca güveci koyarız. Ara sıra odun atıp, pişene kadar bekleriz. Bu pişme süresinde güveçten alıp, pişip pişmediğini kontrol ederiz ya da ocakta kısık bir ateşte ağır ağırda pişirdiğimiz zaman lezzetli bir yemek elde ederiz. Hazırladığımız patatesli güveç servise hazır afiyet olsun.

" } ] }