{ "title": "Patlıcan Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/patlican-guvec.jpg", "date": "20.01.2024 00:55:38", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 miligram B2 vitamini, 5 miligram C vitamini ve 30 IU A vitamini bulunur. Patlıcan içinde barındırdığı az miktarda da olsa nikotin sayesinde sadece insanlar tarafından tüketilen bir sebzedir.

Patlıcan güveç İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcan Güveç Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar güzelce yıkanır, Kabukları şeritler halinde soyulur, tuzlu suda biraz bekletilerek acı suyunun çıkması sağlanır. Güveç tenceresi yoksa ve çelik tencerede yapmaya karar verdiyseniz, kuşbaşı etlerinizi tencerenin dibine güzelce yerleştirin. Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin. Taze sivri biberi de ince ince doğrayıp soğanların üzerine yayarak ekleyin. Daha önce doğrayıp tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları da alıp suyunu sıkarak üzerine ekleyip üzerini daha önce eklediğimiz malzemelerin üzerini örtecek şekilde yayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın patlıcanların üzerini örtecek biçimde yerleştirin. Sarımsakları soyarak ara ara olacak şekilde üzerine koyun. 2 Yemek kaşığı sıvı yağı üzerinde gezdirerek ekleyip tuz ve karabiberleri serpiştirerek ekleyin. Bir küçük kâse içerisinde biraz saça koyup bir çay bardağı kadar su koyup salçayı ezip güvecin üzerinde gezdirin. Çok kısık ateşte bir saat kadar kapağını hiç açmamak kaydı ile pişirin. Servis yapacağını zamanda kişi sayısına göre güveç kaplarına alın fırına verin yüksek ısıda 10-15 dakika tutun. Yanına nohut yemeği, salata ve pide ile servis yapın.

Afiyet olsun.

" } ] }