{ "title": "Pide Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Pide-Guvec-Tarifi-23.jpg", "date": "21.01.2024 07:22:38", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Pide güveç tarifi, evde çok kolay yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli ve vitamin kaynağıdır. Pide güveç aynı zamanda oldukça doyurucu olup, besleyici ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap etmektedir. Büyükten küçüğe herkesin iştahla yiyeceği çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir hamur işidir. Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Pide güvecin yanında çoban salata ve ayranda çok güzel gitmektedir. Pidenin birçok çeşidi vardır fakat pide güveç daha çok tercih edilmektedir. Özellikle davetlerde ve ramazan aylarında ikram edilen vazgeçilmez bir lezzettir.

Pide güveç tarifi için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Pide güveç tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökerek yoğuralım. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmesi için bir kenara koyalım. Diğer taraftan iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için bir adet orta boy kuru soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım. Soğanı kıyma üzerine ekleyelim ve biraz yoğuralım. Daha sonra domatesleri rendeleyelim, yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Domates rendesini ve maydanozu da kıyma üzerine ekleyerek beraber malzemeleri karıştıralım. İçine tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyerek birlikte harmanlayalım. Bu arada domates çok sulu ise suyunu malzeme içine eklemeyelim. Diğer taraftan fırını 200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapalım. Daha sonra hamuru 10 tane eşit bezeye ayıralım. Her bir bezeyi hafif altına un serpiştirerek oklava yardımı ile uzunlamasına incelterek açalım. Hamuru çok fazla ince yapmayın, yaklaşık bir santim kadar açmanız yeterli olacaktır. Ayırdığımız 10 eşit bezeyi de aynı şekilde bir santim kalınlığında açın. Sonra yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamurları düzgün bir şekilde dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Pidelerin altı kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin tamamen kızarmasını isterseniz hamuru sert olabilir bu yüzden hafif kızarması yeterli olacaktır. Altı hafif pembeleştiğinde pideleri çıkartabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak tabağa alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }