{ "title": "Sebzeli Kuzu Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/sebzeli-kuzu-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 20:13:15", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sebzeli Kuzu Güveç, güveç denildiği zaman herkesin aklına et ya da tavuk eti gelir. İsteğe göre kuşbaşı et, bütün tavuk et, tavuk baget, kuzu incik ya da pek çok çeşitteki et seçenekleri ile istediğiniz sebzeleri ekleyerek nefis ve lezzetli güveç yemekleri hazırlayabilirsiniz. Ancak güveç pişirirken en baştaki ana sebzeler ise soğan, biber, domates ve patates vazgeçilmezdir. Özellikle protein bakımından oldukça zengin olan bir yemek çeşididir. Çünkü patates ve kuzu etindeki protein ile oldukça besleyici ve sağlıklı bir yemektir. Güveç çoğunlukla ocağın üzerinde pişirilirken bazı yerlerde ise odun ya da taş fırında pişirme olanakları da bulunmaktadır. Ayrıca odun ateşinde pişirilen her türlü yemek çok daha lezzetli olmaktadır. Aslında güveç pişirmek herkese göre basittir, ancak malzeme dizilişini sırasına göre uyguladığınız zaman daha iyi sonuç alırsınız. Eğer sebzeleri alta ve eti üste yerleştirirseniz, istediğiniz kıvamda et pişmez. Fakat temelde kuzu etini alta onun üzerine patates ve diğer sebzeleri döşeyerek pişirdiğinizde bütün malzemelerin suyu etin daha güzel pişmesine ve daha çok lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu muhteşem kuzu güveci isterseniz kendi ailenizle isterseniz özel konuklarınıza hazırlayarak bu nefis yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.