{ "title": "Şehriyeli Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/sehriyeli-guvec.jpg", "date": "22.01.2024 01:45:19", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Şehriyeli Güveç, Güveç yemekleri bir doğallık ve samimiyet hissi uyandırır. Görünüş olarak süslü püslü değildir toprağın en doğal haliyle bir sıradanlık içinde görevini kusursuz bir şekilde yerine getirir. Güveçte pişmiş her yemeğin çok daha lezzetli piştiğini sanırım herkes onaylar bir de güveci odun ateşinde fırında pişirme imkânınız varsa o güvecin yemede yanında yat ama yoksa da güveç de piştiği için enfes lezzetler elde edersiniz. Bu farklı ve leziz güvece başlayalım.

Şehriyeli Güveç İçin Gerekli Malzemeleri
Şehriyeli Güveç Nasıl Yapılır?

İlk olarak güveç tenceresini ocağa üstünde bir miktar ısıtın sonra etlerinizi ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar biraz kavurun yağınızı yemeklik doğradığınız soğanı doğranmış biberleri etin içine ekleyin. Soğan ve biberler kavrulup yumuşadığında varsa domatesleri ekleyin eğer mevsimi değilse yoksa salçanızı koyun bir süre daha kavurun. Biraz su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin bir başka tencerede sıvı yağ ile arpa şehriyeleri kızarana kadar karıştırarak kavurun dikkat edin yanmasın kavurduğunuz şehriyeleri etlerin içine ekleyin ve 3,5 su bardağı su bir miktar karabiber ve tuzu ekleyin.

Ocağın ısısını en kısık ayara getirin arda karıştırarak kapağı kapalı güveçte pişmeye bırakın tahta bir kaşıkla arada dipten iyice karıştırın yanmasın etler piştiğinde arpa şehriyeler de suyunu çektiğinde güvecin ağzını sarın ve dinlenmeye bırakın. Güveç soğuma süresi yavaş olduğu için ateşten aldıktan sonra da pişmeye devam edecektir pişirme süresini ayarlarken bunu da hesap etmeyi unutmayınız.

Afiyet Olsun.

" } ] }