{ "title": "Taş Fırında Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Tas-Firinda-Guvec-Tarifi-21.png", "date": "20.01.2024 14:58:55", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce eti mühürlemektir. Eti tencerede az bir yağla kavurma işlemine mühürleme diyoruz. Eti mühürledikten sonra güvecin en alt kısmına koymak gerekmektedir. Böyle yapınca et birbirinden ayrılarak lokum gibi pişmektedir. Yaz aylarında güveç bizim yörede çok yapılmaktadır. Piştikten sonra o toprak kokusunu hiçbir şeye değişmem. Yanına pilav ve semizotundan yapılan cacık nefis bir menü olarak sunabilirsiniz. Şimdi size taş fırında güveç tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet şifa olsun. İyi günler diliyorum.