{ "title": "Tencerede Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/tencerede-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 21:50:11", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencerede güveç nasıl yapılır paylaşacağım.

Tencerede Güveç İçin Gerekli Malzemeleri
Tencerede Güveç Nasıl Yapılır?

Kuzu eti tencereye konur ve üzerine bir su bardağı su eklenir suyu çekene kadar kaynatılır. Bu sıra da soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranır et suyunu çekti ise sıvı yağ ile soğan sarımsak ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur ardından yemeklik doğranan biberler ilave edilir. Bu şekilde biraz daha kavrulur. Daha sonra biber ve domates salçası eklenir kavrularak ezilir. Domatesler yemeklik doğranır kabukları soyulmuş halde üzerine ilave edilir. Pijamalı şekilde soyulan ve küp şeklinde doğranıp suda bekletilen patlıcanlar domateslerin üzerine eklenir. Baharatlar ilave edilir kısık ateşte 20 25 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }