{ "title": "Tereyağlı Karides Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/tereyagli-karides-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 08:13:37", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Terayağlı karides güveç, Karides deniz ürünlerinin en güzel lezzetlerinden biridir. Bu tarif herkes tarafından sevilip çok tercih edilen bir tarif. Hem kolay hem lezzetli bir yemektir karides güveç. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine.

Terayağlı karides güveç için gerekli olan malzemeler
Karides güveci için ilk olarak karideslerimizi iyice temizleyin. Temizledikten sonra 10 dakika kadar kaynatın. Karides bir yandan kaynarken biz bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Eridikten sonra soğanları küp şeklinde doğrayın ve sarımsaklar ile biraz kavurun. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra haşlanmış olan karidesleride ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son olarak domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri de yuvarlak yani daire şeklinde doğrayın ve onları da kavurun. Daha sonra baharatları da ekleyin ve 10 dakika kavurun. Kavurduktan sonra güveçlere eşit miktarda paylaştırın ve üzerlerine kaşar peyniri koyup fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }