guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayacak. Özellikle ev hanımlarının gelen misafirlerine karşı çok kısa sürede yapacağı ve servis edebileceği arpacık soğanlı güveç içine konulacak malzemeler sayesinde de oldukça lezzetli olmaktadır. Aşağıda belirttiğimiz malzemelerin dışında sevdiğiniz bazı baharatları isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Özellikle bu yemeğe atacağınız karabiberinizin top şeklinde olması yemeğinizi daha güzel yapacaktır. Bide bu yemekte dahil yapacağınız birçok yemekte kekiği en son atmanız kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Ayrıca arpacık soğanlı güveç yanına yapacağınız bir bulgur pilavı ile birlikte servis etmenizi tavsiye ederiz. Bu iki yemek birbiri ile çok güzel gideceğini ve güzel bir yemek yiyeceğinizi şimdiden garanti ederiz. Yapan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim.

Arpacık soğanlı güveç, klasik kebaplardan olan bir yemek çeşididir. Arpacık soğanlı güveçte güveç malzemeleri kendi bıraktıkları su buharı ile pişerler. Bu sebepten dolayı fazlası ile lezizdir. Dışardan su eklemesi yapılmaz. Arpacık soğanlı güveç yemeğinde, et seçimi kişinin kendi seçimine kalmış, kuzu veya dana eti kullanılabilir. Ben sizlere kuzu etini kullanmanızı tavsiye ederim. Pişirme kabı olarak da her tür tencere veya toprak güveç kullanılabilir. Biz bu yemeği tüpte nasıl yapacağınızı anlatacağız. Eğer mahallenizde bir fırın varsa bu fırında pişirtmeniz arpacık soğanlı güvecinizin daha güzel olmasını sağlar

Arpacık Soğanlı Güveç Malzemeleri

  • 15 adet arpacık soğan
  • Yarım kilo orta yağlı dana kuşbaşı et
  • İki adet domates
  • İki diş sarımsak
  • İki adet sivri biber
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay Kaşığı karabiber

Arpacık Soğanlı Güveç  Yapılışı

Arpacık soğanlı güveç yapmak için öncelikle arpacık soğanların her iki tarafı çok az kesilir ve soyulur.

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık soğanlarımız doğranmaz ya da ortadan ikiye kesilmez. Domateslerimizin kabukları soyulur ve de iri iri küp küp doğranır. Sivri biberlerimizde iri şekilde halka halka doğranır. Kullanacağımız etimiz biraz irice doğranır. En son olarak da sarımsaklarınız doğranır.

Şimdide geldik bu malzemelerimizi güvecimize dizmeye. Öncelikle arpacık soğanlı güveç yapacağımız güveç kabımızın bütün iç kısmı zeytinyağı ile yağlanır. Güveç tabanımızı öncelikle kuşbaşı şekilde biraz irice doğradığımız etlerimizi konulur. Etlerimizin üzerine sırası ele arpacık soğanlarımız, domatesimiz, sivri biberimiz ve sarımsağımız güzel bir şekilde yayılacak. Ardından kimyon, karabiber, kekik ve tuzumuz güvecimize serpilecek. Yapılacak son işlem ise güvecimizin üstünü sıkı bir şekilde alüminyum folyo ile kaplamak ve alüminyum folyonun orta yerine kürdan yardımı ile bir delik açmaktır. Bundan sonra arpacık soğanlı güvecimiz bir tüpün üzerine konulur ve düşük ısıda kaynamaya bırakılır. Bu şekilde yaklaşık olarak 20 ya da 25 dakika içinde arpacık soğanlı güvecimizin malzemeleri ısınmaya başlayacak. Güvecimizin ortasındaki delikten bir buhar gelmeye başladığında saatinize bakın ve o zamanın not edin. Güvecin ortasındaki delikten buhar gelmeye başladıktan sonra tüp en kısık konumuna getirilir ve bir buçuk saat kadar pişmeye bırakılır. Mükemmel şekilde pişmiş arpacık soğanlı güvecimiz servise hazırdır. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.10.2016 18:05:11

Arpacık Soğanlı Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Arpacık Soğanlı Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018