guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yemeklerinde de kullanılır. Ve güvece çok güzel bir tat verir. Güveç topraktan yapılan bir tür tencere çeşididir. Güveçte yapılan yemekler ayrı bir tatlıdır. Helede güveçte patlıcan yemeği yapımı çok daha güzel olur.

Fırında patlıcan güveç malzemeler:
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 tane patlıcan
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 200 gram isteğe bağlı kuyruk yağı
Yapılışı: Yemeğimize başlamadan önce patlıcanlarımızı pijamalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz ki acıları gitsin. Sonra etlerimizi birazcık sudan geçiriyoruz. Kuru soğanımızı halka halka doğruyoruz. Güvecimizi alıyoruz, halka halka doğradığımız kuru soğanlarımızı güvecimizin dibine seriyoruz. Soğanlarımızın üzerine kuşbaşı etlerimizi seriyoruz. Etlerimizin üzerine dilerseniz kuyruk yağını dilerseniz de tereyağı koyabilirsiniz.
Fırında Patlıcan Güveç

Etlerimizin üzerine sarımsaklarımızı küçük küçük doğrayıp diziyoruz. Sarımsaklarımızın üzerine biberlerimizi doğrayıp diziyoruz. Suda beklettiğimiz patlıcanlarımızı çıkarıp yıkıyoruz. Sonra küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin üzerine diziyoruz. Şimdiye kadar güvece dizdiğimiz sebzelerimizin üzerine bastırıp sebzelerimizi yerleştiriyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Rendelediğimiz domateslerin için tuz ve karabiberimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışımı sebzelerimizin üzerinde gezdiriyoruz. Son bir tane domatesimizi kabuğunu soyup halka halka doğruyoruz. Ve en son bütün malzemelerimizin üzerine diziyoruz. Güvecimiz hazır bile. Güveç tenceresini folyo ile kaplıyoruz. Daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımıza güvecimizi veriyoruz. Güvecimizi yaklaşık olarak üç saat kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini folyoyu kaldırıp kontrol ediyoruz. Pişen güvecimizi fırından çıkarıyoruz. Beş dakika kadar dinlendiriyoruz. Sonra servis tabağına alıp yanında pilav ve yoğurt ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:18:36

Fırında Patlıcan Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Patlıcan Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018