guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması açısından son derece lezzetli bir yemek yapılmış olur. Güveç doğal koşullarda üretildiği için, içinde yapılan yemekte ayrı bir tat oluşur. Tencere yemeklerine göre daha güzel yemek olur. Güveç ile yemekte değişik bir aroma ve bir tat meydana gelir. Bu yemek özel günlerde misafirlere yapılacak en özel yemekler arasında yer alır.Patatesli güveç için gerekli olan malzemeler şöyledir.

Patatesli güveç tarifi malzemeleri
  • Bir kilo patates
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • Dört adet domates
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Dört adet yeşil biber
  • Bir litre su
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir baş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı kara biber
Yapılışı: Öncelikle bu yemek için patatesleri soyup, biraz iri bir şekilde doğrayalım. Daha sonra ise doğradığımız patatesleri yıkayıp suyunu süzerek, derin bir kabın içerisine koyalım. Şimdi ise domatesleri soyup, küp doğrayıp, patatesin üzerine ilave edelim. Sonrasında ise arpacık soğanları soyup, karışıma ekleyelim. Şimdi ise bir sarımsakları soyup doğramadan  diğer karışımların üzerine ekleriz.
Patatesli Güveç Tarifi

Sonra yağsız etleri küp küp doğrayıp hazırladığımız karışımların üzerine ekleriz. Şimdi ise yeşil biberi yıkayıp, ince ince doğrayıp; diğer karışımların üzerine ekleriz. Hazırladığımız karışıma tuz ve karabiber, pul biberi de ilave ederiz. 

İyice karıştırdığımız patatesli karışımını bir kenarda bekletirken; güveci iyice yıkayıp tabanını yağlayarak hazır hale getiririz. Hazırlanan karışımı güvecin içerisine boşaltıp, en üst kısmına domatesin bir tanesini yuvarlak güzelce dilimleyip, üzerini kapatırız. Sonra güvecin üzerine salçayı bir bardak su ile inceltip, karışımın üzerine boşaltırız. Daha sonrada üzerine tereyağı ve sıvı yağı koyup, üzerine geçmeyecek kadar su  ekleriz. Daha sonra güveci ağzını kapak ile kapatıp, pişmeye hazır hale getiririz. Ocakta içindeki patates pişene kadar pişiririz. Ancak mangalda pişirilirse ayrı bir lezzet oluştuğu için böyle pişirmek en doğrusu olur. Böylelikle en doğal şekilde yemeği pişirmiş oluruz. Bunun için mangalın içinde köz yapınca güveci koyarız. Ara sıra odun atıp, pişene kadar bekleriz. Bu pişme süresinde güveçten alıp, pişip pişmediğini kontrol ederiz. Yada ocakta kısık bir ateşte ağır ağırda pişirdiğimiz zaman lezzetli bir yemek elde ederiz. Hazırladığımız patatesli güveç servise hazır afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 15:19:30

Patatesli Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018