Arpa Şehriyeli Güveç
Arpa Şehriyeli Güveç, Güveçte kuşbaşı etle pişmiş arpa şehriyenin tadına doyum olmaz. Farklı lezzetler arayanların denemesi gereken arpa şehriyeli güveç yanında roka salatası ile harika oluyor. Bugün ne pişirsem diye düşünen ev hanımları bu tarifi mutlaka deneyin.
Arpa şehriyeli güveç malzemeleri- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kasesi şehriye
- 3 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, pul biber, karabiber
Arpa şehriyeli güveç tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle güveç çanağının içerisine yemeklik doğranmış olduğunuz soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı eti de ilave ederek birlikte kavurmaya devam edin. Etler suyunu çektikten sonra doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ve küp-küp doğranmış domatesleri de ilave ettikten sonra güvecin içine yarım çay bardağı su, tuz ve baharatlarını da ilave edip yaklaşık 5 dakika pişirin. Ayrı bir tencerenin içerisinde biraz sıvı yağ ilave ederek arpa şehriyeleri hafif kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ilave edip şehriyeler suyu çekinceye kadar pişirin. Pişen şehriyeleri güvecin içerisine katıp ağzını alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 8 -10 dakika kadar pişirin. Güveci fırından çıkardıktan sonra yanında salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 08:50:28
Arpa Şehriyeli Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|