Balık Güveç
Balık Güveç, Balık severlerin tükettiği enfes balık güveç, tereyağı ve balığın birleşimiyle oluşan muazzam bir lezzet olup birçok kişi tarafından severek tüketilen bir besindir. Balığın besleyicilik özelliği ve protein değerleri ile tereyağı ile bileşimiyle birlikte ağızda dağılan balık güveç oldukça güzel bir lezzet olup balık severler tarafından oldukça sevilen balık güveç yapımı oldukça basittir.
Yapımı oldukça basit ve güzel olan balık güven evde annelerimiz ve eşlerimiz tarafından rahatlıkla yapılacak bir besin ögesidir.
Balık Güveç Malzemeleri- 1 alabalık,
- 4 diş sarımsak,
- 1 soğan,
- 7-8 adet çeri domates,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 adet yeşil biber,
- Tuz,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
Balık Güveç Nasıl Yapılır?
Alabalık alınarak güzelce bağırsakları çıkartılarak temizlenir. Balığımız temizlenirken bir bıçak yardımıyla pulları hafiften kazılır. Balığımız temizlendikten sonra küçük sıyrıklar ile tereyağını daha fazla çekmesi amacıyla bu kesikler gerçekleştirilir. Balığımız temizlendikten sonra güzelce tuzlaması yapılır. Akabinde uygun güveç kabına yerleştirilir. Yemek tahtasında yarım halka doğranarak balığımızın üstüne dizilir. Akabinde doğranan sarımsaklar ikiye bölünerek balığın yanlarına dizilir etrafına 3-4 çeri domates üzerine dizilir. Zeytinyağı balığın üzerine gezdirildikten sonra en son olarak biberimiz büyük büyük doğranarak üzerine eklenir.
Üzeri bir folyo yardımı ile kapatıldıktan sonra 200 derecede olan fırına atılır. Yarım saat sonunda folyo açılarak tekrar pişirmeye devam edilmek üzere fırınlanır. Pişmeye 10 dakika kala tereyağı güvecin içine koyulur. Tereyağının muazzam lezzeti balıkla bütünleşince fırından balığımız çıkartılarak bir servis tabağına koyularak servis edilir.
20.01.2024 15:20:23
Balık Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Balık Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|