Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli ve protein deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Çocuklar için de çok sağlıklı bir yemektir.
Güvecin yanında pilav da olunca süper bir menü oluyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Güveç yemeği toprak güveç kapta da yapılır, normal tencerede de yapılabilir. Güveç, etli sebzeli ya da sade sebzeli olarak yapılır. Hazırlanan güveç arzuya göre ocak üzerinde ya da fırında pişirilir. Ocak üzerinde pişen güveç ile fırında pişen güveç arasında, pişme süresinde ve lezzetinde bir fark olmaz. Yapılan güvecin pişme süresi kullanılan etin çeşidine göre 1-2 saat arasında değişebilir. Kuzu etiyle yapılan güveç ocakta 1 saatte pişer, dana etiyle yapılan güveç 1,5 saat arasında pişer. Bu güveci yaparken hiç su kullanmadan ocak üzerinde pişirdim. Çok güzel oldu. Ama siz sulu ya da susuz olarak da pişirebilirsiniz.

Dana etli güveç tarifinin malzemeleri

  • Yarım kilo dana kuşbaşı,
  • 2 tane patlıcan,
  • 2 tane kabak,
  • 2 tane orta boy patates,
  • 4 tane orta boy domates,
  • 4 tane yeşil biber,
  • 1 baş sarımsak,
  • 2 baş orta boy kuru soğan,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çorba kaşığı dolusu salça,
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 çay kaşığı kadar kimyon,
  • 1 çay kaşığı kadar toz karabiber,
  • 1 su bardağı soğuk su

Dana etli güveç tarifi nasıl yapılır?


İlk önce etlerimizi yıkayalım ve düdüklü tencerede 1,5 bardak su ilave edelim.
15-20 dakika kadar pişirelim. Sonra etlerin suyunu süzelim. Patlıcanları soyalım ve tuzlu su dolu kabın içine yemeklik şeklinde doğrayalım. Sonra patatesleri ve kabakları soyalım ve soğuk su dolu bir kabın içine doğrayalım. Daha sonra yeşil biberlerin içlerini çıkarıp yemeklik şeklinde doğrayalım. Soğanı da aynı şekilde yemeklik olarak doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp-küp doğrayalım. Daha sonra sarımsakları kabuklarından ayıklayıp, bir diş sarımsağı doğrayalım. Sonra güvecimizi ocağa alalım ve önce soğanları sıvı yağ da çok az kavuralım.

Daha sonra sırası ile önce dana kuşbaşı etlerimizi koyalım. Sonra üzerine patatesleri ve kabakları koyalım. Bu aşamada yeşil biberin yarısını, tuzun yarısını, kimyon, karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edelim. Her sırayı muntazam bir şekilde kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edelim. Domatesten sonra patlıcanları, sonra kalan yeşil biberleri ve en üstüne de kalan domatesleri her tarafı örtülecek şekilde yayalım. Daha sonra kalan tuzu ilave edelim. Sonra 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve orta hareketli ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca en ufak ocağa ve en kısık ayara getirelim. Kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika daha pişirelim. Dana etli güveç yemeğini en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.
21.01.2024 11:17:01
Dana Etli Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dana Etli Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Dana Etli Güveç"
İlk defa deniyoruz inşallah güzel olur
Hilmi sandal . 06.05.2018

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi, Dana etinin sebzeler ile özleşerek piştiği ve toprağın doğal yapısı ile hazırlanan ve mis gibi toprak kokusu ile pişen g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024