Dana Kuşbaşı Güveç

Dana kuşbaşı güveç, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, doyurucu ve bol malzemeli bir güveç tarifidir. İçinde bulunan dana kuşbaşı et ile diğer sebze ve malzemlerin muhteşem buluşması ile meydana gelen bu yemeği herkes severek yiyebilir. Herkesin evinde kolaylıkla yapacağı dana kuşbaşı güveç tarifi bu yönü ile de oldukça kolay ve pratik bir lezzettir.
Evinize veya gelecek olan misafirleriniz için zahmetsiz bir şeklilde hazırlayacağınız dana kuşbaşı güveç yemeği ile sofralarına muhteşem bir ana yemek koyarak daha lezzetli ve zengin bir hale getirebilirsiniz. İşte yemeye doyamayacağınız, tam bir lezzet şöleni olan besleyici ve doyurucu özellikleri bulunan danakuşbaşı güveç yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim;

Dana kuşbaşı güveç için gerekli malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet sarı biber,
  • 2 adet patlıcan,
  • 3 adet domates,
  • 4 diş sarımsak,

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay bardağı ılık su,
  • Bir miktar tuz, karabiber ve pul biber,
  • Bir çay bardağı sıvıyağ

Dana kuşbaşı güveç nasıl yapılır?


Öncelikle kuru soğan küp doğranarak bir tencere içinde ocağın üzerine bırakılır. İçine bir miktar sıvı yağ eklenir ve kavrulmaya başlanır. Diğer taraftan domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranarak bir kabın içine alınır.
Aynı yöntemle sarı ve yeşil biberlerde küp doğranarak beklenir. Patatesler çok ince doğranarak biberlerin içine eklenir. Kuru soğanlar kavrulmaya başlayınca kuşbaşı dana eti eklenerek etin rengi değişene kadar karıştırılır. Daha sonra domateslerde eklenerek suyu çıkana kadar kavrulur ve sarı ve yeşil biberde eklenerek kavrulur. Patatesleri de bu karışımın içine attıktan sonra, patlacanlarınızı alacalı soyun ve küp doğrayarak yemeğinizin içine ekleyin. En son olarak da sarımsakları ezin ve bunu da yemeğe ekleyerek iki tur kavurduktan sonra artık ocağınızdan indirin.

Geniş bir güvecin içerisine hazırlamış olduğunuz bu yemeği koyun ve diğer taraftan sosu hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine domates salçası, biber salçası ve ılık su koyarak iyice karıştırıp eritin. Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın ve güvecinizin üzerinde gezdirerek her yerine eşit oranda dökün. Daha sonra sıvı yağı güvecin üzerinde gezdirin ve alüminyum folyo yardımıyla güvecinizin üzerini sıkı bir şekilde kapatın. Kapağını da kapattıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika boyunca pişirmeye bırakın. Pişme süresi bittikten sonra artık dana kuşbaşı güveç yemeğinizi servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte tam bir lezzet deposu olan enfes bir kıvama sahip olan dana kuşbaşı güveç yemeğinin yapılışı bu şekilde kolaydır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:08:52
Dana Kuşbaşı Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dana Kuşbaşı Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dana Kuşbaşı Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024