Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabildiği düdüklü tencerelerde de pişirilmektedir. Düdüklü tencerede güveç yemeği pişirmek kendi buharı ile pişiyor olduğundan dolayı hem daha lezzetli hem de daha hızlı olduğundan dolayı tercih edilmektedir.

Düdüklüde Güveç Malzemeleri

  • Yaklaşık 500 gr kemikli et (Tercihen kuzu kaburga),
  • 1 kg kemer patlıcan,
  • Yaklaşık 400 gr domates,
  • 2 tane orta boy kuru soğan,
  • Orta boy bir baş kuru sarımsak,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı salça (Tercihen biber salçası),
  • Pul biber (Kırmızı),
  • Karabiber,
  • Tuz.

Düdüklüde Güveç Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze ve az yağlı olan tercihen kuzu kaburga etlerimizi su ile yıkıyoruz. Düdüklü tenceremizin alt kısmına tüm kemikli etlerimizi yerleştiriyoruz. Düdüklü tencere dibini hafif sıvı yağ ile yağlamamız etlerin yapışmasını önleyecektir. Tenceremize yerleştirdiğimiz etlerimizin üzerine sıra ile sebzelerimizi ve diğer malzemelerimizi yerleştirmeye başlıyoruz. Etleri dizdikten sonra üzerlerine küp şeklinde doğradığımız patlıcanlarımızı ekliyoruz. Patlıcanların üzerine domateslerimizi yemeklik şekilde doğrayarak ekledikten sonra sarımsaklarımızı soyup tüm şekilde dağıtarak ekliyoruz.
Biber salçamızı bir kâsede az su ekleyerek özleştirip tenceremizin içerisindeki malzemelerin üzerinde gezdiriyoruz. Son olarak baharatlarımızı yani kırmızı pul biber, kara biber ve tuzumuzu ekliyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağının sıkıca kapandığına emin olarak önce yüksek ateşte 10 dk. Pişirip, kısık ateşe alarak pişmesini bekliyoruz. Pişme süreci yaklaşık 30 dakikadır. Pişme işlemi bittikten sonra ocaktan alarak diğer tüm düdüklü tencerede yemek pişirimlerinden sonra yapılan tencere açma yöntemi ile güvenli biçimde tenceremizi açıyoruz. Tercihen ahşap kaşıkla yemeği ezmeden servis edebiliriz.

Düdüklüde Güveç Pişiriminde Önemli Hususlar


Düdüklü tencerede güveç yapmadan önce muhakkak tencere dibini hafif sıvı yağ ile yağlamamız yemeğin yapışmasını önleyecektir. Etleri en alta dizmemizin sebebi hem etin pişme sürecinin diğerlerinden daha fazla olması hem de etin lezzetinin diğer besinlere geçerek daha lezzetli pişmesini sağlamaktır. İsteğe göre, düdüklü tenceremizi ateşe koymadan önce birkaç parça katı yağ ekleyebiliriz. Bu işlem yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca düdüklüde güveç yemeği için kullanılan domateslerin aşırı sulu olmaması yemeğin özleşmesini arttıracağından rendeleme işlemini yapmamanız daha iyi olacaktır.
21.01.2024 19:43:40
Düdüklüde Güveç Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Düdüklüde Güveç Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Düdüklüde Güveç Tarifi"
Yaptım cok guzel oldu .teşekkurler
Bahattin . 14.09.2017

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi, Dana etinin sebzeler ile özleşerek piştiği ve toprağın doğal yapısı ile hazırlanan ve mis gibi toprak kokusu ile pişen g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024