Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda acılarının gitmesi için bekletin. Böylelikle patlıcanlar acı ise yemeğe acısını vermez. Daha sonra etleri bir kez suya tutun. Daha sonra hazırlayacağınız güvecin altına halka şeklinde soğan doğrayın ve itinayla dizin ki güvecin dibi tutmasın. Daha sonra üzerine etleri dizin ve kuyruk yağı içine doğrayın. Bu noktada bir yemek kaşığı tereyağı da eklemek iyi olur. Daha sonra üzerine sarımsakları doğrayın ve sivri biberleri şerit gibi ince uzun dilimleyin. Daha sonra patlıcanları sudan çıkararak suyunu iyice sıkın ve küp-küp doğrayarak biberlerin üzerine gelecek şekilde dizin. Daha sonra domatesleri rendeden geçirip içine tuz ve karabiber, pul biberini ekleyin ve daha sonra güvecin içine doğru dökün.
En üste bir adet domatesi halka şeklinde doğrayıp güvecin üzerini kapatın. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ki buharı içine kalarak pişsin. Daha sonra güvecin kendi kapağı ile kapatın. Daha sonra önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 2.5 saat pişirin. Pişirme sürecini mutlaka kontrol edin.
Şimdiden Afiyet Olsun.