Fırında Güveç
Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak olan fırında güveç yapılışı zahmetli gibi düşünülse de aslında çok kolay yapılıyor.
Yalnızca biraz uzun sürede pişen fırında güvecin muhteşem lezzetini tattıktan sonra beklendiğine değecek olan bir yemek olduğunu göreceksiniz.
Fırında güveç malzemeleri- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Toz biber, pul biber, karabiber ve tuz
Fırında güveç nasıl yapılır?
Öncelikle derin bir kabın içerisine su doldurup tuz ilave edin. Yıkamış olduğunuz patlıcanların kabuklarını soğuyarak su dolu kabın içerisine doğrayın. Patlıcanlar acısı gitmesi için suda beklerken bu arada patates, soğan ve sarımsağın da kabuğunu soyarak hazır edin.
Güvercin en alt kısmına kuzu kuşbaşını ve kuyruk yağını dizdikten sonra patlıcanların suyunu süzerek aynı kabın içerisine patates, yeşil biber, soğan ve sarımsağı da doğrayıp tuzunu ve baharatını da ilave ederek güzelce harmanlayıp güveç çanağının içerisine iyice basın.
Güvecin en üst kısmına doğradığımız domatesleri, salçayı ve suyu ilave ettikten sonra son olarak sıvı yağını da ilave edip güveç çanağın ağzını alüminyum folyo ile kapatarak 200° fırının orta rafında yaklaşık bir saat kadar pişirdikten sonra hazır olan güvecinizi 10 dakika dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
21.01.2024 13:01:39
Fırında Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|