Fırında Mantar Güveç

Fırında mantar güveç, Fırın yemekleri herkesin severek yediği ve neredeyse her evde yapılan yemeklerdir. Fırın yemekleri en lezzetli yemeklerdendir benim için. Çünkü gerçekten hem çok kolay gelmiştir ve gerçekten yapımı çok basit olan yemeklerdendir. Fırın yemekleri rahatlık ile evinize gelen her misafire yapabilirsiniz. Sadece misafirlerinize değil elbette kendi ev halkınıza da yapabilirsiniz.
Fırın yemeklerini ister öğle yemeğine ister akşam yemeğine yapabilir yanına bir çeşit pilav, bir çeşit salata veya herhangi bir meze ile masanızı hazırlayabilirsiniz. Ben de bugün sizlere fırın yemekleri arasında favorim olan bir yemek tarifi vereceğim. Mantar aslında herkes tarafından çok sevilmez yani tercih edilmez ancak fırın yemeklerine gerçekten çok yakışıyor. Farklı bir aroma bir tat veriyor yemeklere. Sevmeyenlerin bile fark etmeden yiyeceği bir tarif fırında mantar güveç. O zaman şimdiden kolay gelsin sizlere.

Fırında mantar güveç için gerekli olan malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında mantar güveç nasıl yapılır?


İlk olarak kültür mantarını temiz ve iyi bir şekilde yıkayın. Daha sonra bir teflon tavaya ilk olarak biberlerin hepsini ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğrayın ve yağ ile tavaya koyun ve yavaş yavaş kavrulmasını bekleyin.
Biberler biraz kavrulduktan sonra kuru soğanı da yemeklik yani küp-küp olacak şekilde doğrayın ve biberlere ekleyin ve bir süre daha kavrulmasını bekleyin. Kuru soğanlar hafif pembe olmaya başladıktan sonra 1 diş sarımsağı da minik minik doğrayıp ekleyin. En son olarak ise mantarları 3-4 parçaya böldükten sonra tavaya ekleyin. Mantarlar ilk olarak suyunu bırakacaktır. Mantarlar suyunu saldıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyin ve ocağın altını kısın. Bu aşamada mantarlar saldığı suyu yavaş yavaş çekecektir. Tüm malzemeler sotelendikten sonra yalnız çok fazla pişirmeyin çünkü bir süre de fırında pişecek. Mantar sotelendikten sonra ocağın altını kapatın ve sotelediğiniz yemeği bir kenara alın ve o sırada güvecin içerisine bir miktar yağ sürüp yağlayın. Yağladıktan sonra hafif pişirdiğiniz malzemeleri eşit miktarda güveçlere koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine kaşar peynir serpip peynir kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
22.01.2024 00:34:57
Fırında Mantar Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Mantar Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Mantar Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024