Fırında Tavuk Güveç
Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olanlar daha lezzetli olur. Bu tarifi hazırlamak için, kemiksiz tavuk eti kullanacağız. Arzu edenler bunu göğüs etinden yapabilir. Ancak but etinden daha lezzetli olacağını belirtmek isteriz.
Malzemelerimiz hazırsa artık fırında tavuk güveç yemeğini birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Fırında tavuk güveç için gerekli malzemeler- 500 gram kuşbaşı tavuk (Tercihinize göre but ya da göğüs eti olabilir)
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Yeteri kadar kırmızı pul biber, tuz ve karabiber
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında tavuk güveç nasıl yapılır?
Öncelikle tarifimizde kullanacağımız tavuk etlerini bir kâsenin içine alalım. Onların daha lezzetli şekilde pişmesi için, içine biraz tuz, karabiber ve kırmızı pul biber atarak harmanlayalım. Biz fırında tavuk güveç tarifinde tavuk but etini kullanıyoruz. Bunları tuzlayıp, baharatla lezzetlendirmek güvecin daha güzel olmasını sağlayacak. Damak tadınıza uyan başka baharatlarda varsa bunları da kullanabilirsiniz. Daha sonra kâsenin içine kuru soğanları ayıklayıp, piyazlık şekilde doğrayın. Yeşil biberleri ve kırmızı biberleri de jülyen şeklinde keserek kâseye alın.
Bu malzemeleri iyice karıştırın. Bu arada patatesleri soyun. Bunları yıkadıktan sonra, ince dilimler halinde doğrayın. Artık tüm malzemelerimizi hazırladık. Bundan sonra güveci hazırlayacağız.
Fırında pişirmeye uygun olan güvecin içine önce ince dilimlediğiniz patatesleri döşeyin. Bunun üzerine kâsede hazırladığınız tavuk etli karışımı yerleştirin. Daha sonra bir kâsede domates salçasını biraz sıcak suyla eritin. Buna zeytinyağını ilave edin. Çok az tuz, karabiber ilavesi yaparak hepsini karıştırın. En son olarak güveçteki malzemelerin üzerine salçalı sosu gezdirin. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Güveci fırın ısındığında içine koyabilirsiniz. Yemeğin üzeri kızarmaya başladığında yani piştiğini düşündüğünüzde, fırından alarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Yeniden fırına koyarak, kaşar peynirinin erimesini ve kızarmasını bekleyin. Daha sonra fırında tavuk güveç yemeğini servis tabaklarına alarak ikramınızı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
18.01.2024 22:39:05
Fırında Tavuk Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|