Güveç Mangal

Güveç mangal, Son derece lezzetli olan güveç mangal yemeği emekli ve uzun süren bir tariftir. Eğer sizde bu lezzetli yemeği yapmak istiyorsanız, sabırlı olmanız gerekir. Önemli misafirler için ağır bir yemek olarak tercih edilebilir. Öte yandan bahçeli bir eviniz varsa ya da piknikte tüp, ocak gibi yemeği pişirebilecek bir şey yoksa tercih edilebilir.
Güveç mangal ağır ağır ve ateş közü üzerinde toprak kapta piştiği için çok lezzetli ve sağlıklıdır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer püf noktası ise güveç mangal yemeği hazırlarken kullanacağınız etin dana ya da kuzu eti olmasıdır. Dana ve kuzu eti güveç mangalda daha çabuk pişer, yumuşacık olur. Güveç mangal yaparken öncelikle mangal yapar gibi bol miktarda ateş yakın ve köz haline getirin. Pişireceğiniz bölgeyi güvecin boyutuna uygun olarak hazırlayın. Altındaki ateşin çok harlı olmamasına ve mangal güvecin dibinin tutmamasına dikkat edin. Şimdi birlikte güveç mangal yemeği hazırlığına geçelim.

Güveç mangal için gerekli malzemeler

  • 1 kg dana eti,
  • 5 adet domates,
  • 5 adet patates,
  • 5 adet patlıcan,
  • 3 adet yeşil sivri biber,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • Sıvıyağ,
  • Karabiber, tuz ve su.

Güveç mangal nasıl yapılır?


Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve küp doğrayın. En az bir saat tuzlu suda bekletin. Patateslerin, soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun ve küp-küp doğrayın.
Uygun bir tavaya bir miktar da sıvı yağ koyun. Kuş başı doğradığınız etleri içine atıp çok az kavurun. Yeterli genişlikte olan güveç kapının en alt kısmına kavurduğunuz etleri koyun ve yayın. Tava içerisine bir miktar sıvıyağ koyun ve önceden tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları süzün ve kuruladıktan sonra tavanın içerisine koyun ve bir miktar kavurun. Bu işlem patlıcanların güveç mangal da pişerken haşlanmış gibi olmasını önler. Bu şekilde hazırladığınız patlıcanlar güveç mangal yemeğinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Doğradığınız patates ve soğanları güvecin üzerine ikinci kat olarak yerleştirin. Üçüncü kata patlıcanları yerleştirin patlıcanların üzerine ise sarımsakları çok az tuz ile erdikten sonra ekleyin biberlerin saplarını çıkardıktan sonra küp-küp doğrayıp patlıcanların üzerine koyun. En son katta ise domatesleri yuvarlak veya elma dilim şeklinde doğradıktan sonra en üst kata yemeğiniz üstünü kapatacak şekilde dizin. Küçük bir tavanın içine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve salçayı ilave edin. Yeterli miktarda karabiber ve tuz koyup karıştırın. 3 su bardağı su ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra sosu yemeğin üzerine dikkatlice boşaltın. Üzerine güvecin kapağı ile hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Hazır olan mangal ateşinin üzerine alın ve ağır ağır pişirin. Güveç mangal yemeği patlıcan ve patatesler yumuşayıncaya pişmiş olacaktır. Mangaldan alıp sıcak servis ediniz. Güveç mangal yemeği hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:41:50
Güveç Mangal ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveç Mangal Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveç Mangal"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024