Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisinde pişirilen yemek diğer yemeklere göre daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni güveç içerisinde yemekler hava almadan ve bütün malzemeler iyice bütünleşerek ağızlarda güzel bir tat bırakır.

Sebzeli et güveç malzemeleri

  • 1 kg dana eti
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kuru soğan
  • 1-2 tane orta boy patates
  • 2-3 tane orta boy kabak
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 2-3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane orta boy domates
  • Biraz sıvı yağ
  • Kekik
  • Pul biber, tuz
  • 1 baş sarımsak

Sebzeli et güveç nasıl yapılır?


Patatesleri, havuçları, soğanları ve domatesleri soyun. Patlıcan ve kabakları alacalı soyun. Soğanları ister halka şeklinde doğrayın, isterseniz dörde bölün. Havuçlar halka olarak doğrayın. Kabak, patates ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın. Domatesler küp-küp doğrayın. Fasulye temizleyerek doğrayın. Kuşbaşı doğranmış dana etini güvece alarak az yağda hafifçe çevirin. Havuçları ve soğanları etle birlikte hafifçe soteleyin. Sotelediğiniz malzemeleri güvecin tabanına yayın. Diğer tüm sebzeleri ve baharatları üzerine ilave ederek güveç kabınızın üzerini kapatarak yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin.
İsterseniz güvecin üzerini folyo ile kaplayıp orta dereceli fırında pişirebilirsiniz.

Güveçte et sote malzemeleri

  • Yarım kilo dana eti
  • 1 tane biber
  • 1 tane domates
  • 6 tane arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Biraz sıvı yağ
  • Pul biber, kekik, karabiber, tuz.
Güveçte et sote nasıl yapılır?

Kuşbaşı olarak doğranmış dana etini üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Biberi ve arpacık soğanları bir tava içerisinde sıvı yağla kavurun. Haşladığınız etleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Küp küp doğranan domates ile salçayı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra bütün malzemeleri güvecin içine dökün. Güvecin içine haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.

Adana usulü güveç malzemeler
  • 1 kg kuzu eti
  • 2 tane orta boy soğan
  • 8 tane sivri biber
  • 8 tane orta boy domates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Adana usulü güveç nasıl yapılır?

Tencereye sıvı yağı koyarak kızdırarak ve üzerine kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini ilave ederek iyice kavurun. İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğanları da doğrayarak tencereye ilave edin. Ardından doğranmış biberleri ve küp-küp doğranmış 3 tane domatesi tencereye alarak iyice harmanlıyoruz. Sonrasında tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri güveç içine dökerek 3 su bardağı su ilave edin. Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin ve yemeğin üzerini kapatacak şekilde güvece döşeyin. 5 tane domatesi dörde bölerek patlıcanların aralarına döşeyin. Etinizin sertliğine göre 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Etli güveç malzemeleri
  • 400 gr kuzu eti
  • 3-4 tane orta boy soğan
  • 6-7 tane orta boy biber
  • 3-4 tane orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
Etli güveç sosu için
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, pul biber, tuz
Etli güveç nasıl yapılır?

Küçük güveç kalıplarına birer kaşık tereyağı paylaştırın. Sarımsakları istediğiniz büyüklükte doğrayıp güveçlere paylaştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini güveç kabına paylaştırın. Soğanları piyazlık doğrayın ve biberleri de doğrayıp güveçlere paylaştırın. Domatesleri küp-küp doğrayarak güveç kaplarının üzerini kapatacak şekilde dizin. Sos malzemelerin hepsini karıştırarak güveçlerin içine eşit miktarda dökün. Güveç kaplarının üzerini folyo ile kapatın ve 250 derecelik fırında 45-50 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın folyoyu keserek üzerinin kızarması için yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 18:03:11
Güveçte Et Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Et Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Et Yemekleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi, Dana etinin sebzeler ile özleşerek piştiği ve toprağın doğal yapısı ile hazırlanan ve mis gibi toprak kokusu ile pişen g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024