- 300 gr ka
dar iri kuşbaşı doğranmış et
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet patlıcan
- 1 avuç dolusu taze fasulye
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 3 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 3 büyük domates
- 4 adet tatlı sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Güveçte Etli Türlü Nasıl Yapılır?
Öncelikle güvecinizi ocağın üzerine koyarak başlayabilirsiniz. Zeytinyağının içinde etleri ara ara karıştırarak bir güzel kavurun. Soğanları yarım ay biçiminde ince ince kıyın. Etlerin üzerine dizin. Havucu yuvarlak ve ince bir şeklinde doğrayıp, soğanların üzerine dizin. Daha sonra fasulyeleri havucun üzerine serin. Bu arada domateslerin de kabuklarını soyarak, yemeklik olarak doğrayın ve güvecinizin içine birkaç diş sarımsağı ikiye bölerek yarısını şimdi koyun. İçine biraz tuz, karabiber ve kimyon serpiştirin.
Doğradığınız domateslerin yarısını
güveçte etli türlü yemeğinizin içine boşaltın. Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, ikiye kesin, yarım ay biçiminde halka şeklinde doğrayın.
Bu patlıcanları da domateslerin üzerine dizerek işleme devam edin. Patatesleri de halka şeklinde keserek patlıcanların üzerine sıralayabilirsiniz. Daha sonra kabağın kabuklarını soyun ve onu da güvecin üzerine dizin. Kalan sarımsaklı domatesleri de içine dökerek, bastırın. Biberleri de ikiye kesin
güveçte etli türlünün en üst katına sıralayın. Biraz daha tuz ve baharat ekleyin.
1 yemek kaşığı dolusu salçayı 1 su bardağı sıcak su ile eritip,
güveçte etli türlünün üzerine dökün ve kapağını sıkıca kapattın.
Dikkat edilecek bir nokta var, eğer yemeğin suyu taşacak olursa, biraz kapağı aralayabilirsiniz. Suyunu biraz çektikten sonra yine kapağı sımsıkı kapatın ve ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.