Güveçte Fasulye

Güveçte fasulye, Güveçte fasulye yapılan fasulye yemekleri arasında en çok beğeni alan yemek çeşididir. Bu sebeple yapılan bu fasulye yemeği diğer yapılan fasulye yemeklerine oldukça büyük fark atar. Bu yemek yapılmadan bir gün önce hazırlığa başlanması gerekir. Bunun için akşamdan fasulyenin ıslatılması gerekir. En özel yemekler arasında olan güveçte kuru fasulye yemeğinin yanında yapılacak pilav ve soğan söğüş ile muhteşem bir akşam yemeği olur.

Güveçte fasulye için gerekli malzemeler

  • İki su bardağı fasulye
  • Dört adet kuru soğan
  • Bir kilo et
  • Gerekli kadar su
  • Bir kaşık tuz
  • Bir kaşık toz biber
  • Bir kaşık pul biber
  • Üç adet yeşil biber
  • İki yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir bardak sıvı yağ

Güveçte Fasulye Nasıl Yapılır?


Öncelikle akşamdan kuru fasulyeyi soğuk su ile ıslatmak gerekir. Islanmış olan kuru fasulyeyi tencereye koyup, kısık ateşte haşlarız. Tabi haşlamak için tencereye koyacağımız su soğuk olmalı. Bir tarafta kuru fasulye haşlanırken, diğer tarafta ise güvecin içerisini güzel bir şekilde yıkayıp, yemek pişirmeye hazır ederiz. Güveci ateşe koyup, içerisine bir bardak sıvı yağı ilave ederiz. Daha sonra eti kuş başı küçük küçük doğrayıp, güvecin içerisine koyarız. Yavaş yavaş eti pişiririz. Ancak dana eti zor piştiği için içerisine bir çay bardağı kaynar su ilave ederiz. Bu suyu çekene kadar eti tek başına pişiririz.
Bir tarafta da kuru fasulye haşlanmaya devam eder. İçerisinden bir tene alıp fasulyenin pişip, pişmediğini kontrol ederiz. Piştiği zaman ocağın altını kapatıp, suyunun içerisinde bekletiriz. Daha sonra pişen etlerin sertliğini kontrol ederiz. Bir taraftan da kuru soğanları soyup, ince ince doğrayıp, pişmekte olan etlerin üzerine ilave ederiz. Bu sırada yeşil biberi iyice yıkayıp ince ince doğrayıp, soğanların üzerine ilave ederiz. Kuru soğanların rengi dönene kadar yavaş yavaş kavurma işlemine devam ederiz.

Kavrulma işlemi tamamlanınca içerisine iki yemek kaşığı domates salçasını, bir yemek kaşığı biber salçasını ilave edip, kavurmaya devam ederiz. Salçalarda kavrulunca tuz, kara biber, pul biber, toz biberi de ekleyip, karıştırmaya devam ederiz. Bütün malzemeleri kavurduğumuzda içerisine sıcak suda bekleyen kuru fasulyeleri ilave edip kısa süre karıştırma işleminin ardından belli bir miktar sıcak su ekleyip, pişmesi için bırakırız. Ara sıra pişip, pişmediğini kontrol ederiz. Pişip belli bir kıvam alınca ateşi kapatıp, güvecin dinlenmesini bekleriz. On dakika bekledikten sonra güveçte kuru fasulye servise hazır hale gelir. Ayrıca bütün malzemeleri ekleyip suyunu koyduktan sonra odun ateşinde pişirme imkânınız varsa daha güzel olur. Çünkü güvece giren odun kokusu daha farklı bir lezzet elde edilmesini sağlar. En doğrusu da kuru fasulyeyi güveçte yapıyor isek odun ateşinde pişirmektir. Böylece ayrı bir lezzet ayrı bir tat oluşur. İmkâna göre pişirdikten sonra güveçte kuru fasulye yemeğe hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:10:57
Güveçte Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Fasulye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024