Öncelikle göğüsleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Doğradıktan sonra küçük bir tavanın içinde suyunu çekene kadar kavurun. Göğüsler tavada suyunu çekerken arada karıştırın. Sizde o sırada soğanları soyun ve küp-küp doğrayın. Daha sonra biberleri de temizleyip küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesleri de doğrayarak hazırlayın. Suyunu çeken tavuklara ilk öncelikle soğanları ilave ederek karıştırın. Daha sonra bir miktar yağ ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanları biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ilave ederek karıştırın.
Biberlerin ardından doğradığınız domatesleri ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri ilave ettikten sonra malzemelerin çiğliği gidene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra 1,5 su bardağı su ve baharatlarını ekleyerek pişirin. Malzemeler piştikten sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra malzemeleri güvece yerleştirin. Güvece yerleştirdikten sonra güveçleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına koyun ve pişirin. Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.