Güveçte Mantar
Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugün de sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Güveçte Mantar tarifi için Gerekli Olan Malzemeleri- 1 kg kadar mantar
- Kuşbaş
ı doğranmış tavuk eti
- 2 adet domates
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay bardağı sıcak su
- Sotelemek için sıvı yağ
Üzeri için- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Mantar tarifi nasıl yapılır?
Kuşbaşı doğradığımız tavuğu çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada rengi dönünceye kadar soteliyoruz. Hemen ardından doğramış olduğumuz soğanları ve biberleri ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Rendelemiş olduğumuz sarımsak, patates, mantar ve domatesleri ekleyip iyice kavuruyorunuz. Bütün baharatları da ekleyip 2 çay bardağı sıcak su dökerek 30 dk kadar pişiriyoruz. Güveç kaplarına koyup üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene ve hafif kızarıncaya kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 19:42:27
Güveçte Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|