İlk olarak tavuklar ve mantarlar temizce yıkanır.
İsterseniz mantarları temiz bir şekilde silebilirsiniz. Daha sonra tavuk ve mantar orta boy, kare şeklinde doğranır. Kuru soğanda yemekli doğrandıktan sonra, güvecin en altına tavuklar yerleştirilir. İkinci kata ise soğanlar yerleştirilir. Soğanların üzerine bir kaşık tereyağı koyulduktan sonra, en üste de mantarlar dizilir. Kalan diğer tereyağı da eklendikten sonra, tuzu, kimyonu ve körisi atılır. Daha sonra güvecin kapağını kapatmadan, ağzı folyo ile kaplanır. Kapağı da kapatıldıktan sonra, 190 derece fırına atılır. Aslında güveci odun fırınında pişirmek daha lezzetli bir sonuç verir ama bulunan imkânlarla da bu şekilde yapılabilir. Tavuk ve mantarlar iyice pişince fırından çıkarılır. Daha sonra dilendiği gibi servis edilebilir.
Afiyet olsun.