Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıymalı, sucuklu ve pastırmalı olarak farlı farklı hazırlanmasının yanı sıra sizlere tavsiyemiz kuru fasulye yemeğini bir de güveçte pastırmalı kuru fasulye tarifi ile pişirmenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.
Toplum olarak kuru fasulyeye düşkünlüğümüzü ve mutfakların milli yemeği olduğunu yukarıda da belirtmiştik bu nedenle sizlerde bu enfes lezzeti tarifimize göre hazırlayarak kendinize ve sevdiklerine mükemmel bir güveçte pastırmalı kuru fasulye ziyafeti armağan edebilirsiniz.

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 10-12 dilim pastırma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?


Hazırlığa ilk olarak yarım kg kuru fasulyeyi ayıkladıktan sonra bir gece öncesinden uygun bir tencereye alarak üzerini aşıncaya kadar ılık su ilave edip tencerenin kapağını kapatarak ıslanarak kabarması için bekleterek başlayalım.
Ertesi gün ıslatılarak bekletilen kuru fasulyelerin ıslama suyunu dökerek fasulyeleri bol su altında yıkadıktan sonra tekrar tencereye alarak üzerini 1-2 parmak aşacak kadar ılık su ilave ederek 30-35 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Haşlanarak hafifçe yumuşayan fasulyelerin haşlama suyunu dökerek bir kenarda beklemeye bırakalım. Ardından güveçte pastırmalı kuru fasulye yemeğimizi pişirmek için güveç tenceremizi ocağa alarak önce ısınmasını sağladıktan sonra içine tereyağı ve zeytinyağı ilave ederek yağın tereyağının eriyerek ısınmasını bekleyelim.

Daha sonra kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayarak ısınan yağın üzerine ilave ederek soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ve yine yemeklik doğranmış sivri biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan harcın üzerine domates salçası, biber salçası ekleyip salçaları ezerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Ardından pastırmaları kuşbaşı et iriliğinde doğrayarak kavrulmakta olan harcın içine ilave ederek 1-2 karıştırarak çevirdikten sonra vakit kaybetmeden haşlanarak süzülmüş kuru fasulyeleri tencereye ekleyelim. Ardından kuru fasulyelerin üzerine yeteri kadar tuz ve kırmızı pul biber ve karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra fasulyelerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar kaynar su ilave ederek orta ateşte fasulyeler özleşinceye kadar pişirerek ocaktan alıp sıcak sıcak pirinç pilavı eşliğinde güveçte pastırmalı kuru fasulye yemeğimizi servis yapalım.

Afiyet olsun
20.01.2024 15:06:51
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024