Güveçte Patlıcan

Güveçte Patlıcan, yaz kış dört mevsim sofralarımızdan eksik etmediğimiz patlıcan Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer almaktadır. Pek çok farklı leziz yemekler hazırlanabilen patlıcanla hazırlayacağımız güveç patlıcan yemeği, güveç tenceresinin de vermiş olduğu kendine özgü lezzetiyle pişecektir. Sizlerde güveç patlıcan yemeğini çarçabuk kolaylıkla hazırlayarak sevdikleriniz kendiniz için şahane bir güveç patlıcan ziyafeti sunabilirsiniz.
Güveçte patlıcan yemeği patlıcanın yüksek miktarda bünyesinde barındırdığı lif oranı ve içerdiği düşük kalorisi nedeni ile herkes tarafından bol miktarda ve sıklıkla tüketilmesinde insan sağlığı adına fayda vardır.

Güveçte Patlıcan İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg çekirdeksiz kemer patlıcan
  • Yarım kg kuşbaşı koyun eti
  • 3 adet orta irilikte kuru soğan
  • 3 adet kırmızı köz biber
  • 5-6 adet sivri yeşil biber
  • 3-4 adet orta irilikte domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • Yeteri kadar tuz

Güveçte Patlıcan Nasıl Yapılır?


Güveçte patlıcan hazırlığımıza ilk olarak patlıcanın kabuklarını alaca soyup yemeklik doğradıktan sonra geniş bir kabın içine koyduğumuz tuzlu suyun içinde 1-2 saat kadar patlıcanların acısı çıkıncaya kadar bekleterek başlayalım.
Ardından patlıcanları tuzlu sudan çıkartarak bol su altında yıkadıktan sonra süzdürerek bir kenarda beklemeye bırakalım. Güveç tenceremizi ocağa alarak kısık ateşte tencerenin ısınmasını sağladıktan sonra içine sıvı yağ ilave edip yağı da ısıtarak üzerine kuşbaşı doğranmış koyun etlerini atarak etler renk değiştirip bıraktığı suyu çekinceye değin kavurmaya devam edelim. Ardından üzerine kabukları soyulmuş sarımsakları atıp pembeleşmesini sağladıktan sonra üzerine hafif iri olacak şekilde küp doğrayıp ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Ardından yeşil ve kırmızı köz biberleri doğrayıp soğanların üzerine defne yapraklarıyla beraber ilave ederek 1-2 kez çevirerek kavurarak üzerine domateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayıp karıştırdıktan sonra, üzerine doğranmış patlıcanları ekleyelim. Patlıcanların üzerine tereyağını küçük parçalara ayırarak tencerenin üzerine yerleştirip patlıcanların aralarını tane karabiberleri yerleştirerek güveç tenceremizin kapağını kapatalım. Bir kâsenin içine sıcak suyun içine domates salçası ve biber salçasını ezerek elde ettiğimiz salçalı sosa yeteri kadar tuz ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra gezdirerek güveç tenceresine ilave ederek kaynamasını sağladıktan güveçte patlıcan yemeğimizi kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirerek ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

19.01.2024 15:50:06
Güveçte Patlıcan ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Patlıcan Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Patlıcan"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024