Kaşarlı mantar güveç, doyurucu ve lezzetli olması ile oldukça sevilen içindeki malzemelerin lezzetinin harmanlaması ile meydana gelen muhteşem bir tariftir. Herkesin severek yediği güveç yemeklerinin yanı sıra farklı olarak mantar ve kaşar ile yapılan bu tarif oldukça farklı bir lezzettir. Damaklarınızda enfes ve farklı bir tat bırakacak olan kaşarlı mantar güveç yemeği yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olma özelliğine sahiptir.
Sofralarınız için hazırlayacağınız bu besleyici ve tama bir vitamin deposu olan kaşarlı mantarlı güveç yemeği ile muhteşem servisler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içine et konulmaması ile de hem hafif hem de kalorisi düşük olması ile de oldukça avantajlı bir yeme tarifidir. Hem göze hem de damağa hitap edecek olan kaşarlı mantar güveç yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim;
Kaşarlı mantar güveç için gerekli malzemeler
1 paket mantar,
1 adet kuru soğan,
2 adet yeşil biber,
1 adet sarı biber,
Bir kâse kaşar peyniri rendesi,
2 adet domates,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kadar tuz,
Bir miktar karabiber,
Bir miktar pul biber,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Kaşarlı mantar güveç nasıl yapılır?
Öncelikle kuru soğanları ince ince doğrayarak bir tencere içine koyun ve bir miktar sıvı yağ ile ocağın üzerine koyun. Soğan kavrulurken diğer taraftan domatesleriniz soyun ve küp dilimleyerek bir kabın içine koyun.
Yine aynı şekilde yeşil ve sarı biberleri de şerit şerit doğrayarak ayrı bir kabın içine koyun. Mantarlarınızı ince bir şekilde doğrayın ve suyun içine koyarak bekletin. Diğer taraftan kavrulan soğanlarınız pembe bir hal almaya başladıktan sonra sarı ve yeşil biberleri de ekleyerek bir süre karıştırın. Biberlerin renkleri değişmeye başlayınca domatesleri bu karışımın içine aktarın ve karıştırın. En son olarak sebzelerinizin içine daha önceden hazırlamış olduğunuz mantarların suyunu süzerek ekleyin ve karıştırın. Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek bir süre suyunu çekene kadar ocağın üzerinde bekletin. En son olarak sarımsaklarınız soyup ezerek bu sebze sotesinin içine ekleyin ve bir süre beklettikten sonra ocaktan indirin. Güvecinizin için hazırlamış olduğunuz bu mantarlı sebze soteyi düzgün bir şekilde koyun ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Daha önceden ısıtılmış olan 160 derecelik fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirin. Pişme süresi bittikten sonra artık kaşarlı mantar güveç yemeğiniz servis edilebilir. Sizde hemen bu enfes kıvama sahip olan yapımıyla sizi yormayacak olan kaşarlı mantar güveci deneyerek sofralarınızı şenlendirin.
Afiyet olsun.
19.01.2024 07:15:04
Kaşarlı Mantar Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024