Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güveç tarifi özellikle kuzu eti sevenlerin ilgisini daha çok çekecektir diye düşünüyorum. Ben mesela çok kuzu eti sevmem ama aradı bir güveç olarak yaptığımda keyif çıkararak tüketiyorum.
Bu tür yemeklerin düşük derece ağır ağır pişmesi muhtemelen esas tadı katan. Ancak burada maharet ve el lezzetini de yabana atmamak gerekmektedir. Kuzu güveç tarifimize malzemelerden başlayalım. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Kuzu güveç malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 det orta boy patates
  • Taze kekik
  • Taze biberiye
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tencere boyutlarında güveç

Kuzu güveç Nasıl Yapılır?


Yemeğe ilk etapta arpacık soğanlarımızı soyarak başlayalım. Bu işlem biraz sıkıcı olabilir. Ancak yemeğin içerisinde çok güzel görünecek. Sivri biberleri kuşbaşı şeklinde ortadan ikiye ayırmadan doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayalım. Patatesin kabuğunu soyup büyük küpler halinde doğruyoruz. Bu ön hazırlığı yaptıktan sonra gerisi daha kolay olacaktır.
Zaten basit bir tarif. Tere yağını bir tavada eritip içerisine salçayı atıyoruz ve hafif kavuruyoruz. Çok az su ilave edip kenarda bırakıyoruz. Kuzu güveç tarifinde sırada malzemeleri dizme işlemine geliyoruz. Güvecin tabanına soğanları atalım. Ardından biraz patates, biraz taze kekik ve biberiye atıyoruz. Tere yağını tavada eritip içerisine salçayı atıyoruz ve hafif kavuruyoruz. Çok az su ilave edip kenarda bırakıyoruz. Kuzu güveç tarifinde sırada malzemeleri dizme işlemine geliyoruz. Güvecin tabanına soğanları atalım. Ardından biraz patates, biraz taze kekik ve biberiye atıyoruz. Bu katmana kuzunun yarısını ve domatesleri koyalım. Ardından kalan malzemeleri tekrardan dizelim. Biberler de bu katta olacak. Az önce yaptığımız salça sosu güvecin içerisine boşaltalım. Zaten diğer malzemelerde su bırakacağı için tam denk gelecektir. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve fırına verelim. 170 derece civarında 1 saat pişirelim. Arada kontrol edebilirsiniz. Fırın ısıları farklı olabiliyor. Ancak tekrar sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin. Piştikten sonra bu şekilde masanın ortasında durabilir ve servisi buradan yaparsınız. Hem görseli güzel olmuş. Yanına güzel bir bulgur pilavı güzel gidecektir. İsterseniz pilavı sade yapabilirsiniz. Yani sadece salçasını ilave edersiniz. Kuzu güveç tarifimiz bu kadar şimdiden ellerinize sağlık. Başka bir tarifte buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın.
21.01.2024 02:03:38
Kuzu Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024