Pide Güveç Tarifi

Pide güveç tarifi, evde çok kolay yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli ve vitamin kaynağıdır. Pide güveç aynı zamanda oldukça doyurucu olup, besleyici ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap etmektedir. Büyükten küçüğe herkesin iştahla yiyeceği çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir hamur işidir.
Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Pide güvecin yanında çoban salata ve ayranda çok güzel gitmektedir. Pidenin birçok çeşidi vardır fakat pide güveç daha çok tercih edilmektedir. Özellikle davetlerde ve ramazan aylarında ikram edilen vazgeçilmez bir lezzettir.

Pide güveç tarifi için gerekli malzemeler

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

İç malzemeleri

  • 250 gr. Kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • Bir adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kırmızı biber ve karabiber
  • Tuz

Pide güveç tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle hamuru yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökerek yoğuralım. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmesi için bir kenara koyalım. Diğer taraftan iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için bir adet orta boy kuru soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Soğanı kıyma üzerine ekleyelim ve biraz yoğuralım. Daha sonra domatesleri rendeleyelim, yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Domates rendesini ve maydanozu da kıyma üzerine ekleyerek beraber malzemeleri karıştıralım. İçine tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyerek birlikte harmanlayalım. Bu arada domates çok sulu ise suyunu malzeme içine eklemeyelim. Diğer taraftan fırını 200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapalım. Daha sonra hamuru 10 tane eşit bezeye ayıralım. Her bir bezeyi hafif altına un serpiştirerek oklava yardımı ile uzunlamasına incelterek açalım. Hamuru çok fazla ince yapmayın, yaklaşık bir santim kadar açmanız yeterli olacaktır. Ayırdığımız 10 eşit bezeyi de aynı şekilde bir santim kalınlığında açın. Sonra yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamurları düzgün bir şekilde dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Pidelerin altı kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin tamamen kızarmasını isterseniz hamuru sert olabilir bu yüzden hafif kızarması yeterli olacaktır. Altı hafif pembeleştiğinde pideleri çıkartabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak tabağa alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:22:38
Pide Güveç Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pide Güveç Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pide Güveç Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024