Sebzeli Güveç

Sebzeli güveç, ülkemizde yapılan güveç birçok güveç yemeği arasında en çok sevilen ve en çok tüketilen yemektir. İçerisinde kullanılan sebzelerin bolluğu ve aynı zamanda kullanılan dana eti, insanlara mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. Özellikle gün içerisinde çok yorulan ve çok çalışan insanlar için oldukça güzel bir öğlen yemeği olabilir.
Sebzeli güveç, çok hafif bir yemektir. Bu nedenle kişilerde herhangi bir sindirim rahatsızlığına neden olmaz. Bu yemeğin yapılışı birçok kişiye zor gelir. Aslında bu yemek yapılışı sırasında herhangi bir zorluk göstermez. Bu durumda asıl sorun olan şey sebzeli güveç yemeğinin yapılışı sırasında kişileri çok uğraştırmasıdır. Ayrıca kişilerin bu yemeği yapabilmesi için bir adet güveç kabına ve aynı zamanda bol bol zamana ihtiyaçları olmalıdır. Çünkü sebzeli güveç yaklaşık iki saat kadar bir zaman istemektedir. Birazdan sebzeli güveç tarifini size en basit şekilde vereceğim. Sizlerde verdiğim tarifi birebir uygularsanız, olumlu sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz. Şimdi gerekli olan malzemelere bir göz atalım.

Sebzeli güveç için kullanılacak malzemeler

  • İki adet patlıcan,
  • Yarım kilo dana eti,
  • Yarım kilo taze fasulye,
  • 10 adet arpacık soğan,
  • İki adet domates,
  • Bir yemek kaşığı salça,
  • Bir miktar karabiber, pul biber ve tuz
  • Sekiz diş sarımsak,
  • İki adet orta boy patates,
  • Dört adet yeşil biber

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?


Öncelikle elimizde bulunan dana etlerinin hepsini kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.
Daha sonra ise bu etleri suyunu alıp geri bırakana kadar bir kap içerisinde iyice kavurun. Kavurduğunuz et üzerine isse sırayla sarımsağı, soğanı ve yeşil biberi yemeklik bir şekilde doğrayın. Doğradığınız her sebzeyi 3 dakika kavurun ve sonraki sebzeyi ekleyin. Böylece artık ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Bu aşamada da sıra sebzelerle birlikte kavrulmuş olan etin üzerine fasulyeleri eklemektir. Bir gün önceden ıslattığınız fasulyeleri kavrulan malzemeler üzerine ekleyin. Fasulyelerle birlikte iri iri doğranmış patates ve patlıcanları koyun. Bu işlemin ardından salçayı ekleyerek bol bol karıştırın ve salçanın dağılmasını sağlayın. Salçanın ardından da malzemelerde bahsettiğimiz baharatları ve isteğinize bağlı olarak diğer baharatları ekleyerek tekrar bol bol karıştırın ve baharatların dağılmasını sağlayın.

Şimdi de fazla zaman kaybetmeden önce tuzla birlikte bir buçuk su bardağı sıcak suyu kabın içerisine koyun. Suyu karıştırarak yaptığınız güvecin üzerinde gezdirin. Bu aşamada en üste de domatesleri iri olarak doğrayarak kapağı kapatın. Güvecin kapağını kapattıktan sonra ocağa ya da fırına alarak kısık ayarda pişirin. Eğer fırında pişirecekseniz öncelikle suyu kaynayana kadar gazlı ocakta kaynatın ve daha sonra fırına alın. Sebzeli güveç piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
20.01.2024 05:59:49
Sebzeli Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024