Sebzeli Kuzu Güveç

Sebzeli Kuzu Güveç, güveç denildiği zaman herkesin aklına et ya da tavuk eti gelir. İsteğe göre kuşbaşı et, bütün tavuk et, tavuk baget, kuzu incik ya da pek çok çeşitteki et seçenekleri ile istediğiniz sebzeleri ekleyerek nefis ve lezzetli güveç yemekleri hazırlayabilirsiniz. Ancak güveç pişirirken en baştaki ana sebzeler ise soğan, biber, domates ve patates vazgeçilmezdir.
Özellikle protein bakımından oldukça zengin olan bir yemek çeşididir. Çünkü patates ve kuzu etindeki protein ile oldukça besleyici ve sağlıklı bir yemektir. Güveç çoğunlukla ocağın üzerinde pişirilirken bazı yerlerde ise odun ya da taş fırında pişirme olanakları da bulunmaktadır. Ayrıca odun ateşinde pişirilen her türlü yemek çok daha lezzetli olmaktadır. Aslında güveç pişirmek herkese göre basittir, ancak malzeme dizilişini sırasına göre uyguladığınız zaman daha iyi sonuç alırsınız. Eğer sebzeleri alta ve eti üste yerleştirirseniz, istediğiniz kıvamda et pişmez. Fakat temelde kuzu etini alta onun üzerine patates ve diğer sebzeleri döşeyerek pişirdiğinizde bütün malzemelerin suyu etin daha güzel pişmesine ve daha çok lezzetli olmasını sağlamaktadır. Bu muhteşem kuzu güveci isterseniz kendi ailenizle isterseniz özel konuklarınıza hazırlayarak bu nefis yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Sebzeli Kuşbaşı Güveç İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 3 adet kuru soğan
  • İsteğe göre 30 adet küçük arpacık soğan
  • 3 adet büyük boy domates
  • 5 adet büyük boy patates
  • 5 adet tatlı sivri biber
  • 1 baş sarımsağın hepsi
  • 100 gram tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Sebzeli Kuşbaşı Güvecin Nasıl Yapılır?


Öncelikle güvecin en alt taban kısmına kuşbaşı doğranmış olan kuzu etlerini düzgün bir şekilde yayılımını sağlayalım.
Daha sonra kuru soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın ve kuşbaşı etin zerine serpelim. Eğer arpacık soğan kullanacaksanız onları etin üzerine bütün olarak atmanız daha iyi olacaktır. Sarımsakları ayıklayalım ve onları da güvecin içerisine ekleyelim. Ardından patateslerin kabuklarını soyalım ve yarım parmak boyunda olacak şekilde dörde ya da altıya bölelim, domatesleri de aynı şekilde ister kabuğunu soyalım isterseniz soymadan dörde bölerek güvecin içerisine döşeyelim. Daha sonra bütün malzemelerin üzerine tuzunu, kırmızı pul biberini ve karabiberini serpelim. En son sivri biberleri güvecin üst kısmına yerleştirin ve tereyağını küçük parçalar şeklinde koyalım ve suyunu ekledikten sonra ağzını alüminyum folyo ya da yağlı kâğıt ile kapatalım. Güvecin ağzını yağlı kâğıt ile kapatırsanız açılmaması için etrafını bir ip ile bağlayın. 150 dereceye ayarladığınız fırında yemeği yaklaşık olarak 2,5 saat kadar pişirin. Pişirme işleminden sonra güveci yarım saat dinlendirin ve servis için sunum aşamasına hazırlayın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:13:15
Sebzeli Kuzu Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Kuzu Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Kuzu Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024