Öncelikle etimizi yıkayıp, tencereye koyalım. Et kısık ateşte beş dakika kadar pişirelim. Suyunu çekince hafif yağla eri mühürleyelim. Mühürlediğimiz eti güvecin en alt kısımda koyalım. Patlıcanları alacalı şekilde soyalım.
Ardından patatesleri soyup biraz büyük olacak şekilde küp-küp doğrayalım. Domates, biber ve yeşil fasulyeleri de yıkayıp doğrayalım. Etin üzerine önce sırasıyla yeşil fasulyeyi, patatesi, biber, kuru soğanı ve sarımsağı koyalım. En sonda domatesi ilave edelim. En üste zeytinyağı ve domates salçasını bir kâseye alın salça ezilene kadar karıştıralım. Kâseye tuz ve pul biberi ve su ekleyelim güvece dökelim. En son olarak da tereyağını parça parça güvecin üzerine dizelim. Güvecin kapağına alüminyum folyo kapatarak. Taş fırına gönderebilirsiniz. Taş fırında güveç iki saatte pişmektedir. Güveç piştikten sonra geniş bir kaba güveci boşaltarak harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.