Tencerede Güveç
Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencerede güveç nasıl yapılır paylaşacağım.
Tencerede Güveç İçin Gerekli Malzemeleri- 1 adet kuru soğan
- 600 gram kuzu eti
- 5 diş sarımsak
- 6 adet sivri yeşil biber
- 500 gram patlıcan kemer olması daha iyi olur.
(Tuzlu suda bekletilir)
- 8 adet domates
- 1 buçuk tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz karabiber pul biber
Tencerede Güveç Nasıl Yapılır?
Kuzu eti tencereye konur ve üzerine bir su bardağı su eklenir suyu çekene kadar kaynatılır. Bu sıra da soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranır et suyunu çekti ise sıvı yağ ile soğan sarımsak ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur ardından yemeklik doğranan biberler ilave edilir. Bu şekilde biraz daha kavrulur. Daha sonra biber ve domates salçası eklenir kavrularak ezilir. Domatesler yemeklik doğranır kabukları soyulmuş halde üzerine ilave edilir. Pijamalı şekilde soyulan ve küp şeklinde doğranıp suda bekletilen patlıcanlar domateslerin üzerine eklenir. Baharatlar ilave edilir kısık ateşte 20 25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:50:11
Tencerede Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|