Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor özellikle de odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yine de kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir güveç yemeğidir. Özellikle de sebze sevmeyen kişiler için harika bir tarif sebze sevmeyen kişiler bile emin olun ki bayılarak yiyeceklerdir.
Güveçte türlü yemeğinin yapımı da oldukça kolay olduğundan dolayı akşam yemeklerinde de yapabilirsiniz. Tabii pişme süresi biraz uzun olduğundan dolayı akşam yemeği vaktine göre kendinizi ayarlayın.

Türlü Güveç İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir su bardağı kadar su
  • 500 gram kadar kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • Altı adet çarliston biber
  • On tane arpacık soğan
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Üç tane büyük boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • İki tane kabak
  • Bir silme yemek kaşığı tuz
  • İki tane patlıcan
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • İki tane orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 10-15 tane taze fasulye

Türlü Güveç Nasıl Yapılır?


Bu enfes güveç yemeği için öncelikle kullanacağınız etleri bir tencere içine alın et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra tam on dakika kadar az yağ içinde kavurun ve üstüne salçasını da ilave edin salça ile de biraz kavurun. Kavrulan karışımın üstüne suyu da ilave ederek etleri pişmeye bırakın.
Daha sonra güveçte türlü için kullanacağınız tüm sebzeleri önce iyice yıkayın patlıcanları alacalı soyun, kabaklarında kabuklarını soyun son olarak patateslerinde kabuklarını soyun. Taze fasulyenin de kılçıklarını temizleyin ve kuşbaşı, kuşbaşı doğrayın. Boyutları et ile aynı olsun güvecin içine ilk önce taze fasulyeyi, patatesi, kabağı, patlıcanı en son biberi olacak biçimde sırası ile dizin. Sonra domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve yine kuşbaşı doğrayın veya rendeleyin size kalmış domatesleri de koyun. Sarımsakların ve arpacık soğanların da kabuklarını soyun ve onları da ilave edin en son olarak da etleri ilave edin. Eti de koyduktan sonra baharatlar ve tuzu da ilave edin ve güvecin kapağını kapatın. Güveçte türlü yemeği kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateş üstünde tam bir saat kadar pişirin. Pişen güveçte türlü yemeğini sıcak, yanında isteğe bağlı yoğurt veya cacık ile servis edin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:36:02
Türlü Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Türlü Güveç Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Türlü Güveç"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretil...
Devamını Oku

Fırında Güveç

Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan ye...
Devamını Oku

Dana Etli Güveç

Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri...
Devamını Oku

Küçük Güveçte Et

Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşs...
Devamını Oku

Çömlekte Güveç

Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bi...
Devamını Oku

Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat b...
Devamını Oku

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi

Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatl...
Devamını Oku

Tencerede Güveç

Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenile...
Devamını Oku

Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebz...
Devamını Oku

Ocakta Güveç

Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden l...
Devamını Oku

Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat ke...
Devamını Oku

Düdüklüde Güveç Tarifi

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için ...
Devamını Oku

Etli Mantarlı Güveç

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşi...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişirilmiş olan...
Devamını Oku

Güveç

Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabileceği gibi...
Devamını Oku

Patatesli Güveç Tarifi

Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan yemek ...
Devamını Oku

Güveçte Et Sote

Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlay...
Devamını Oku

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayaca...
Devamını Oku

Fırında Patlıcan Güveç

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yeme...
Devamını Oku

Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024