Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte nohut, nohut en çok sevilen yemeklerin başında gelir. Özellikle güveçte yapılan etli nohut bambaşkadır. Herkes tarafından çok sevilen oldukça lezzetli olan yemek tariflerinden biridir. Kimi kuşbaşı et kullanırken kimi ise kemikli et kullanmaktadır. Et seçimi sizin damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Nohut yemeği yanına en çok yakışan yemek ise pirinç pilavıdır. Nasıl ki kuru fasulyeyi pilavsız yemeyiz. Nohutta onun gibi pilavsız olmaz. Yanına bir soğan salata ve ayran da oldu mu şahane bir sofra kuruldu demektir. Nohut oldukça faydalı besinlerden biri de olduğu için mutlaka evinizde sık sık pişirmeli ve yemelisiniz. Hem tadı bakımından güzel bir yemek yemiş olacak hem de içerisinde bulunan sağlığa fayda sağlayan özelliklerinde yararlanacaksınız. Nohudu pişirirken kimisi önceden haşlanmış nohut kullanır fakat ben tavsiye etmiyorum. Çünkü haşlanıp suyu süzülen nohudun tüm vitamin değerleri suyu ile gidiyor bu nedenle kendi suyu ile pişirilmesini öneriyorum. Şimdi güveç de lezzetli bir nohut yemeği tarifi verelim.

Güveçte nohut yapımı için gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı nohut
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Güveçte nohut nasıl yapılır?

Güveç de nohut yapmak için nohutlar ilk olarak birkaç defa suda yıkanır ve ardından bir gece önceden derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur ve ıslanmaya bırakılır. Nohut bir gece ıslanınca kısa süre de pişecektir. Aksi halde çok geç pişer. Güvecinize kuşbaşı doğranmış Eti alan ve ocağa koyup altını açın etleriniz suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Ardından üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve arpacık soğanları da soyarak içerisine atın. Etler hafif kavrulurken salçayı da ilave edin ve salça kavrulunca önceden ıslatmış olduğunuz nohudu suyu ile güvece ekleyin. Suyu az kalmış ise tekrar istediğiniz koyuluğa göre su eklemesi yapabilirsiniz. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Ara sıra kontrol ederek pişip pişmediğini bakın. Pişince kaselere alarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri