Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk

Etli yemekler, her mutfakta kendine özgü lezzetlerle hazırlanmaktadır. Türk mutfağında kırmızı et sıklıkla tercih edilmektedir. Kırmızı etin tadı vazgeçilmezdir, ancak beyaz etin de beslenme düzenimizde yer alması gerekir. Beyaz et, kırmızı ete kıyasla daha ekonomik olup, lezzet bakımından da oldukça tatmin edicidir. Tavuk etiyle yapılan çeşitli yemekler, sofralarımızı zenginleştirir. Güveç denildiğinde genellikle akla kırmızı etle yapılan yemekler gelir, ancak bugün farklı bir alternatif olarak tavuklu güveç yapacağız.

Fırında Güveçte Tavuk Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 4 tane domates
  • 1 tane havuç
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 kase bezelye
  • 2 büyük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz sıvı yağ

Beşamel Sos İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 gram kaşar peyniri

Fırında Güveçte Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve bir tencerenin içine sıvı yağ ekleyerek tavuk etlerini ilave edin. Ocağa alıp kavurmaya başlayın. Sarımsakları ve soğanları soyup küp doğrayın ve tavuğun üzerine ekleyin. Kavurma işlemine devam edin. Havuçları küp doğrayıp ekleyin. Mantarları temizleyip iri doğrayın, kırmızı biberleri de küp doğrayıp tencereye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın, bezelyeyi de ekleyin. Son olarak karabiber ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Bir fırın tepsisinin içine minik güveç kaplarınızı dizin. Hazırladığınız tavuğu eşit miktarda güveç kaplarına paylaştırın. Şimdi beşamel sosu hazırlayın. Beşamel sos için, tereyağını bir tencereye koyun, sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü döküp karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve sosu tavuğun üzerine dökün. Daha sonra peynirleri eşit miktarda güvecin üzerine bırakın. 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak iken servis yapın.

Bu tarif, beyaz etin lezzeti ve besleyiciliğiyle harmanlanmış bir alternatiftir. Güveç kaplarında pişirilen bu yemek, hem sunum açısından göze hitap eder hem de lezzetiyle damakları şenlendirir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri