Tavuk mantar güveç nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için ideal olan tavuk mantar güveç, hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Tavuk göğsü ve taze sebzelerin uyumunu yansıtan bu yemek, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Tavuk Mantar Güveç Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:


  • Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları küp küp kesin
  • Mantarları iri parçalar halinde dilimleyin
  • Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kuşbaşı tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış havuç, mantar ve yeşil biberleri ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  • Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin
  • Son olarak ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Mantarları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Güvecin kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz
  • Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırında kızartabilirsiniz
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri
Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
;