Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa şehriyeli güveç, kuşbaşı et ve arpa şehriyenin muhteşem uyumunu sunarak lezzet dolu bir deneyim yaşatır. Bu pratik tarif, roka salatası ile birlikte harika bir öğün oluşturur. Farklı sebzelerle zenginleştirerek çeşitlendirebileceğiniz bu güveç, sofralarınızı süsleyecek.
Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
14 Eylül 2024
Arpa şehriyeli güveç, güveçte kuşbaşı et ve arpa şehriyenin muhteşem uyumunu sunar. Farklı lezzetler denemek isteyenlerin mutlaka tatması gereken bu tarif, özellikle roka salatası ile birlikte servis edildiğinde harika bir öğün oluşturur. Bugün ne pişirsem diye düşünen ev hanımları için mükemmel bir alternatif olan arpa şehriyeli güveç tarifini mutlaka deneyin.

Arpa Şehriyeli Güveç Malzemeleri


  • 1 kilo kuzu kuşbaşı et
  • 1 çorba kasesi arpa şehriye
  • 3 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle güveç kabının içine yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı eti ilave edin ve birlikte kavurmaya devam edin. Etler suyunu çekince, doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Güvecin içine yarım çay bardağı su, tuz ve baharatları da ilave edip yaklaşık 5 dakika pişirin.

Ayrı bir tencerede biraz sıvı yağ ilave ederek arpa şehriyeleri hafifçe kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ilave ederek, şehriyeler suyu çekinceye kadar pişirin. Pişen şehriyeleri güvecin içine katın ve ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız güveci roka salatası ile birlikte servis yapabilirsiniz. Arpa şehriyeli güveç, sağlıklı ve lezzetli bir öğün alternatifi olarak sofralarınızı süsleyecek.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler


Arpa şehriyeli güveç tarifini daha da zenginleştirmek için farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, patlıcan veya kabak gibi sebzelerle tarifinizi çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, güveci pişirirken içerisine bir miktar taze kekik veya biberiye ekleyerek aromatik bir lezzet katabilirsiniz.

Güveç tarifinizin yanında servis edeceğiniz roka salatasını da farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Roka salatasına nar taneleri, ceviz veya parmesan peyniri gibi malzemeler ekleyerek daha sofistike bir tat elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Uluman 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Bu tarifi denemeyi düşünüyorum ama şehriyeleri kavururken tam olarak ne kadar kavurmam gerekiyor? Ayrıca, etlerin suyunu çekip kavrulduğunu nasıl anlayacağım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Uluman,

ޞehriyeleri kavururken, rengi hafif kahverengiye dönene kadar kavurman yeterlidir. Çok uzun süre kavurursan yanabilir, bu nedenle dikkatli olmalısın. Genellikle 3-5 dakika yeterli olur. Etlerin suyunu çekip kavrulduğunu anlamak için ise, etlerin renginin koyulaştığını ve tencerenin altında fazla su kalmadığını gözlemlemen gerekir. Etler rengi değişip, yağında hafifçe kavrulmaya başladığında tamam olmuş demektir. Umarım tarifin harika olur! Afiyet olsun.

Sevgiler,
[Senin Önerdiğin ]

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri