Sebzeli güveç nasıl hazırlanır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve besleyici bir sebzeli güveç için doğru malzemelerle başlamak önem taşır. Taze sebzelerin uyumunu ve baharatların dengeli kullanımını gözeten bu tarif, hem pratik hem de ev yapımı lezzet arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Sebzeli Güveç Tarifi: Malzemeler ve Hazırlanışı


Gerekli Malzemeler:


  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: Bezelye, taze fasulye veya diğer sevdiğiniz sebzeler

Hazırlanış Aşamaları:


  • Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun
  • Patates ve havucu küp küp doğrayın
  • Kabakları yarım ay şeklinde dilimleyin
  • Biberleri jülyen doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Güveç tenceresine sıvı yağı alın ve ısıtın
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin
  • Önce patates ve havucu ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin
  • Diğer tüm sebzeleri tencereye ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın
  • Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin
  • Ara sıra kontrol ederek sebzelerin dibinin tutmamasına dikkat edin
  • Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Sebzeleri aynı boyutta doğramak eşit pişme sağlar
  • Daha lezzetli olması için sebze suyu veya et suyu kullanabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırında kızartabilirsiniz
  • Güveç tenceresi yerine döküm tencere de kullanabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz
  • Yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz
  • Taze ekmekle birlikte mükemmel bir öğün olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri
Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
;