Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor özellikle de odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yine de kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir güveç yemeğidir. Özellikle de sebze sevmeyen kişiler için harika bir tarif sebze sevmeyen kişiler bile emin olun ki bayılarak yiyeceklerdir. Güveçte türlü yemeğinin yapımı da oldukça kolay olduğundan dolayı akşam yemeklerinde de yapabilirsiniz. Tabii pişme süresi biraz uzun olduğundan dolayı akşam yemeği vaktine göre kendinizi ayarlayın.

Türlü Güveç İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Bir su bardağı kadar su
  • 500 gram kadar kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • Altı adet çarliston biber
  • On tane arpacık soğan
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Üç tane büyük boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • İki tane kabak
  • Bir silme yemek kaşığı tuz
  • İki tane patlıcan
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • İki tane orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 10-15 tane taze fasulye
Türlü Güveç Nasıl Yapılır?

Bu enfes güveç yemeği için öncelikle kullanacağınız etleri bir tencere içine alın et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra tam on dakika kadar az yağ içinde kavurun ve üstüne salçasını da ilave edin salça ile de biraz kavurun. Kavrulan karışımın üstüne suyu da ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Daha sonra güveçte türlü için kullanacağınız tüm sebzeleri önce iyice yıkayın patlıcanları alacalı soyun, kabaklarında kabuklarını soyun son olarak patateslerinde kabuklarını soyun. Taze fasulyenin de kılçıklarını temizleyin ve kuşbaşı, kuşbaşı doğrayın. Boyutları et ile aynı olsun güvecin içine ilk önce taze fasulyeyi, patatesi, kabağı, patlıcanı en son biberi olacak biçimde sırası ile dizin. Sonra domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve yine kuşbaşı doğrayın veya rendeleyin size kalmış domatesleri de koyun. Sarımsakların ve arpacık soğanların da kabuklarını soyun ve onları da ilave edin en son olarak da etleri ilave edin. Eti de koyduktan sonra baharatlar ve tuzu da ilave edin ve güvecin kapağını kapatın. Güveçte türlü yemeği kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateş üstünde tam bir saat kadar pişirin. Pişen güveçte türlü yemeğini sıcak, yanında isteğe bağlı yoğurt veya cacık ile servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri