Şehriyeli güveçte hangi malzemeler kullanılmalıdır?

Pratik ve besleyici bir akşam yemeği alternatifi olan şehriyeli güveç, mutfaklara farklı bir lezzet katıyor. Etin yumuşak dokusuyla şehriyenin harika uyumu, sebzelerle zenginleşen bu geleneksel tarifte buluşuyor.

20 Kasım 2025

Şehriyeli Güveç İçin Malzemeler


Şehriyeli güveç, hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. İşte temel malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı et (kuzu veya dana)
  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz

İsteğe Bağlı Ek Malzemeler:


  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kabak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane

Bu malzemelerle 4-6 kişilik doyurucu bir şehriyeli güveç hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri
Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
;